Loading...

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

 

 

* Αρνήθηκε η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής του Δήμου
   Ξάνθης στο Σύλλογο Μουσουλμάνων Επιστημόνων
   να διοργανώσουν στην Κεντρική πλατεία
   φιλανθρωπικό Bazzar με πάγκους-καθίσματα και
   μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.
 
* Tην Τρίτη 13 οκτωβρίου στις 6.30' το απόγευμα 
   στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA  ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
   ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ για την
   Προκριματική φάση του Euro 2017 που θα
   γίνει στην Πολωνία.
 
* 63χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο Τράπεζας
   εξαπάτησε 64χρονο απο την Γενησέα Ξάνθης και
   του απέσπασε 1.500 ευρώ.
 
* Iσόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το φιλικό ανάμεσα
   στον Ηρακλή και την SKODA ΞΑΝΘΗ που
   διεξήχθει το μεσημέρι του Σαββάτου στο
   Καυταντζόγλειο.
 
 
* Ανακοίνωσαν την παραίτηση τους απο το αξίωμα
   του Δημοτικού Συμβούλου ο επικεφαλής της
   παράταξης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ" και οι
   Σύμβουλοι Κρίτων Καλογερής και Τιμούρ.
 
* Μεταβατικός επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης
  ο Θανάσης Ξυνίδης.
 
 
* Η Αυτοκινιτιστική Λέσχη Ξάνθης διοργανώνει αγώνα
   Ανάβαση Τοξοτών Ξάνθης 2015 το Σαβ/κο 17 και
   18 Οκτωβρίου.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΘΥΡΙΔΕΣ

 

 

Την άμεση αλλαγή των διατάξεων που αφορούν στο άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων και τη δέσμευση λογαριασμών για όσους έχουν υπέρογκες οφειλές στο Δημόσιο προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.
Η αρχή γίνεται με το πολυνομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή. Ειδικότερα, το άρθρο 3 προβλέπει τη δέσμευση θυρίδων καθώς και τη δυνατότητα κατάσχεσης ολόκληρου του περιεχομένου τους σε όσους εμφανίζουν χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Στόχος των αλλαγών είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και η άσκηση των κατάλληλων πιέσεων προς όλους τους οφειλέτες, οι οποίοι, αν και μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους, δεν το κάνουν.
«Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται το πενήντα τοις εκατό (50%) των καταθέσεων, των πάσης φύσεως λογαριασμών και παρακαταθηκών και του περιεχομένου των θυρίδων του υπόχρεου. Το μη χρηματικό περιεχόμενο θυρίδων και οι μη χρηματικές παρακαταθήκες δεσμεύονται στο σύνολό τους» ανέφερε σχετικά με το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

ΜΕΤΡΟ-ΣΟΚ: ΜΟΝΙΜΟ "CAPITAL CONTROL" ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

 

 

Σχέδιο που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων και έλεγχο στις αναλήψεις μετρητών έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Το μέτρο-σοκ αφορά περίπου 3,2 εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βασικός άξονας του σχεδίου είναι να περικοπεί στις παραπάνω κατηγορίες η εβδομαδιαία λήψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 ευρώ που είναι σήμερα.

Τα υπόλοιπα χρήματα (μισθοδοσίας ή σύνταξης) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι περιορισμένη.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 

 

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να μην περάσουν τα προωθούμενα φορολογικά μέτρα τα οποία θίγουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο τους, δηλώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τη Β.Ελλάδα, τη Θεσσαλία αλλά και την Αττική που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων και συμμετείχαν μαζικά, σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας την Κυριακή.

Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά και τρακτέρ στους δρόμους, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.

Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων τους όπως και το περιεχόμενο τους, θα καθοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώ απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».

Δείτε στα ODEON ΞΑΝΘΗΣ

Realfm

Βρείτε μας στο Facebook

 

Διαφημίσεις

 

 

On Air

10:00 - 11:00

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗΣ


Online Radio

Διαφημίσεις